Huidaandoeningen 

Littekens

Er zijn verschillende type littekens die op de huid kunnen ontstaan. Denk aan acne littekens,  brandwonden, kelloïd en hypertrofische littekens. Al deze littekens hebben verschillende oorzaken en uitingen. Het is vervelend als u opvallende littekens heeft en u kunt er ook last van hebben. 

Lees meer »

Vitiligo

Vitiligo is een pigmentstoornis in de huid die zich uit door pigmentloze vlekken in symmetrische vormen op het lichaam. Het komt maar bij 2% van de Nederlandse bevolking voor en 0.5% van de wereld bevolking. Bij ongeveer de helft van deze mensen ontstaan het voor het 20ste levensjaar. 

Lees meer »

Xanthelasma

Xanthelasma zijn goedaardige onderhuidse vetophopingen op de oogleden. Ze liggen plat op de huid en zijn te herkennen aan gelige verheven vlekken. Dit komt vaak voor bij mensen middelbare leeftijd. Wanneer u merkt dat u Xanthelasma heeft is het handig om uw cholesterol te laten checken. Vaak is deze te hoog bij mensen die hier last van hebben. 

Lees meer »

Huidkanker

Huidkanker is een aandoening die je zo snel mogelijk wilt ontdekken. Daarom is het altijd belangrijk om contact op te nemen met uw huis arts wanneer u een vreemd plekje opmerkt op uw huid. Er zijn verschillende soorten huidkanker. Plaveiselcel carcinoom, Basaalcel carcinoom en de Melanoom. Huidkanker ontstaat doordat er iets mis gaat in de celdeling van de huid.

Lees meer »

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening waarbij de huid zichzelf te snel verhoornd. Dit betekend eigenlijk dat hij zichzelf te snel vernieuwd. Een gezonde huid is in 28 dagen totaal vernieuwd. Een huid met psoriasis is volledig vernieuwd in 6 tot 7 dagen. Veel sneller dus! Doordat dit te snel gaat, worden de nieuwe huidcellen niet goed gemaakt en gaan ze dood. Hierdoor ontstaat er een dikke laag van dode huidcellen. Deze huidcellen worden niet op tijd afgestoten. Het resultaat is een dikke, geïrriteerde, rode, schilferige plek. Deze huidaandoening kan overal op het lichaam voorkomen. 

Lees meer »

Netelroos, Urticaria

Bij netelroos, ook wel urticaria of galbulten genoemd krijgt u ineens spontaan last van jeuk en bultjes op de huid.  Ook veranderd de huid naar bleekroze met lichtgezwollen vlekken. Als het goed is verdwijnen de plekken vanzelf binnen uren tot enkele dagen. Neem altijd contact op met uw huis arts. Ook wanneer uw lippen, mond of keel opzwelt. 

Lees meer »