Blog

"Mijn werk is mijn passie en ik vindt het geweldig om mijn kennis met klanten te delen!" 

- Rowena Reijngoudt, Fit-Skin Beautystudio

Collageen

We hebben er allemaal wel van gehoord, collageen. Het zorgt ervoor dat de huid stevig blijft en het is DE anti-ageing werkstof. Maar is dat eigenlijk wel echt zo? En wat is nou eigenlijk collageen precies? 

Lees meer »

Pigmentvlekken

Veel mensen hebben te maken met pigmentvlekken maar hoe ontstaan ze, welke verschillende soorten zijn er en wat kan je er aan doen?

Lees meer »

Hoera, Fit-Skin 2 jaar!

Vandaag bestaat de salon alweer 2 jaar, en dat vier ik doormiddel van deze nieuwe website en webshop! Het stond al een hele lange tijd op mijn planning maar het kwam er maar niet van, ik vindt zulke dingen namelijk ontzettend leuk om zelf te doen. Op pinterest stond mijn moodboard al wel een ruim jaartje klaar namelijk haha! Toen daar de 2e lockdown was had ik mijzelf dan ook voorgenomen om er eindelijk aan te gaan beginnen, ik had nu namelijk naast de bestellingen die nog doorliepen zeeën van tijd. En hier is hij dan! Zo leuk dat hij klaar kon zijn op de "verjaardag" van de salon! Ik hoop dat jullie via deze site veel informatie kunnen vinden over de salon, de huid en producten. Mis je iets? Laat het me weten! De huidaandoeningen zullen met de tijd beetje bij beetje nog worden aangevuld. Zo hebben jullie altijd een betrouwbare bron om huid informatie op te zoeken. 

Lees meer »

Acne tips

Acne, het blijft een vervelend iets... Wanneer je er last van hebt lijkt het alsof je de enige bent. Maar wist je dat 85% van de mensen tussen de 12 en de 25 er mee te maken heeft?Bij iedereen is de oorzaak van acne anders. De 1 heeft last van de P-acnes bacterie en de ander van een hormoon verstoring.Maar wat kan je er nou aan doen? 1 duidelijke oplossing die bij iedereen werkt kan ik je helaas niet geven. Omdat het voor iedereen zo verschillend is! Wel heb ik een paar tips die je kunnen ondersteunen wanneer je last hebt van acne.☆Wat ik iedereen aanraad is om een schoonheidsspecialiste op te zoeken met een specialisatie in acne. Zo voorkom je dat je littekens bij jezelf veroorzaakt, blijft de conditie van je huidcellen geoptimaliseerd, wordt er naar de oorzaak van je acne gekeken en krijg je meteen goed advies.☆Verschoon je kussensloop om de dag. Dit is een kleine oplossing maar helpt bij veel mensen!☆Scrub nooit je huid wanneer je last hebt van pukkels. Wanneer je acne hebt en je hier met een scrub overheen gaat maak je alle ontstekingen open en smeer je het "pus" over heel je gezicht waardoor je juist nog meer ontstekingen creëert. Ook kan het te grof zijn voor je gevoelige huid. Gebruik liever een exfoliant zoals de skinfoliate. Dit is een lotion op basis van AHA&BHA zuren en lossen je dode huidcellen en verstoppingen op. Zo worden ze dus niet kapot gemaakt maar ingedroogd!☆Wees nooit onzeker over je huid, zoals ik al zei het komt bij 85% van de mensen tussen de 12 en de 25 voor. Dat zijn dus enorm veel mensen. Het is heel normaal.☆En tot slot gebruik geen uitdrogende reiniging's gels. Dit lijkt heel fijn voor acne maar zorgt er vaak alleen maar voor dat je huid juist zo uitdroogt dat je talgklieren uitbalans raken en juist meer verstoppingen creëren.

Lees meer »

Hyaluronic acid, herstel je vochtbalans.

Hyaluronzuur is op het moment enorm populair in de skincare wereld, en ik snap wel waarom! Ik ben zelf ook enorm fan van deze werkstof.Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat van nature in ons lichaam voorkomt en voornamelijk wordt aangemaakt in onze huid. Wel 50% van al het hyaluronzuur in ons lichaam is hier te vinden. Maar wat is er dan zo bijzonder aan? En waarom is elke professional fan? Hyaluronzuur beschikt over de eigenschap om vocht vast te houden en niet zomaar een beetje ook, het houd wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast! Door dit te gebruiken in je skin care routine zorgt u ervoor dat het vochtgehalte van uw huidcellen geoptimaliseerd wordt wat lijd tot een gezondere, gladde huid met een mooie glow.Huidcellen zijn Semi-Permeabel. Dat houd in dat ze heel kieskeurig zijn in welke stofjes ze opnemen en welke ze afscheiden. Zo scheid uw huid vocht, dus het H2o molecuul wel uit ( doormiddel van zweet, talg en verdamping ) maar de huid neemt het niet op.  Zoals ik vaker heb gezegd, onder de douche zwelt u ook niet op. Dit is zo omdat de huid geen vocht op kan nemen.Dus een hydraterende crème is onzin! Eerlijk vindt ik het ook zonde om daar geld aan uit te geven. Het is namelijk alleen maar 1 grote marketing truck. U kunt veel beter investeren in een vochtvasthoudende creme of een hyaluronserum wat dus vochtbind in de huid. Want hyaluronzuur zakt dus enorm diep in de huidlagen. Dit zorgt  ervoor dat het vocht wat in uw lichaam terecht komt doormiddel van drinken veel beter vast wordt gehouden in de huid.Dit resulteert in een super goede huid conditie en een mooie glow op je huid.Huidverzorging draait uiteindelijk puur om werkzame stoffen en moleculen die goed in je huidlagen moeten kunnen zakken. Is het moleculair te groot? Zal het helaas niks kunnen betekenen voor je huid.Opzoek naar een top product met hyaluronzuur? Neem eens een kijkje naar de Bioluronic Buzz. Dit hyaluron serum is volledig plantaardig en biologisch. Breng 2x per dag na het reinigen een pompje aan op uw vingertoppen en masseer volledig in tot het lekkerlijk verdwenen is in de huid! Na deze stap kun u een verzorgende crème aanbrengen. 

Lees meer »