Acne tips

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 19:31

Acne, het blijft een vervelend iets... Wanneer je er last van hebt lijkt het alsof je de enige bent. Maar wist je dat 85% van de mensen tussen de 12 en de 25 er mee te maken heeft?

Bij iedereen is de oorzaak van acne anders. De 1 heeft last van de P-acnes bacterie en de ander van een hormoon verstoring.

Maar wat kan je er nou aan doen? 1 duidelijke oplossing die bij iedereen werkt kan ik je helaas niet geven. Omdat het voor iedereen zo verschillend is! Wel heb ik een paar tips die je kunnen ondersteunen wanneer je last hebt van acne.

☆Wat ik iedereen aanraad is om een schoonheidsspecialiste op te zoeken met een specialisatie in acne. Zo voorkom je dat je littekens bij jezelf veroorzaakt, blijft de conditie van je huidcellen geoptimaliseerd, wordt er naar de oorzaak van je acne gekeken en krijg je meteen goed advies.

☆Verschoon je kussensloop om de dag. Dit is een kleine oplossing maar helpt bij veel mensen!

☆Scrub nooit je huid wanneer je last hebt van pukkels. Wanneer je acne hebt en je hier met een scrub overheen gaat maak je alle ontstekingen open en smeer je het "pus" over heel je gezicht waardoor je juist nog meer ontstekingen creëert. Ook kan het te grof zijn voor je gevoelige huid. Gebruik liever een exfoliant zoals de skinfoliate. Dit is een lotion op basis van AHA&BHA zuren en lossen je dode huidcellen en verstoppingen op. Zo worden ze dus niet kapot gemaakt maar ingedroogd!

☆Wees nooit onzeker over je huid, zoals ik al zei het komt bij 85% van de mensen tussen de 12 en de 25 voor. Dat zijn dus enorm veel mensen. Het is heel normaal.

☆En tot slot gebruik geen uitdrogende reiniging's gels. Dit lijkt heel fijn voor acne maar zorgt er vaak alleen maar voor dat je huid juist zo uitdroogt dat je talgklieren uitbalans raken en juist meer verstoppingen creëren.

 

Meer informatie over acne kunt u vinden op deze pagina.

Producten om acne te behandelen kunt u vinden op deze pagina.
Healthy skin = Happy skin!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.