• 100% natuurlijke huidverbetering
  • Award winnende producten
  • ANBOS geregistreerd

Huidaandoeningen 

Gordelroos, Herpes zoster

Gordelroos ( Latijn: Herpes zoster) geeft jeuk, pijn en tintelingen. Vaak ontstaan er na enkele dagen ook blaasjes op de huid. Dit vormt zichzelf als groepjes, vaak op de buik, rug of nek. Na 10 tot 14 dagen drogen de blaasjes in tot korstjes. Ga bij rodelrood altijd naar uw huisarts. Het is ook zeer besmettelijk. Wanneer de blaasjes open zijn en het vocht uit de blaasjes in contact komt met iemand anders kan die persoon het ook of waterpokken krijgen. 

Lees meer »

Verhoornde haarzakjes, Keratosis pilaris

Regelmatig krijg ik in de salon de vraag, "Wat zijn dit voor bultjes op mijn arm?". Veel mensen hebben last van verhoornde haarzakjes. De Latijnse naam hiervoor is Keratosis pilaris. Dit voelt aan als allemaal kleine harde korreltjes op uw arm en komt vooral voor op de bovenarmen of bovenbenen. Het lijkt ook wel een beetje op chronische kippenvel. Het is volledig onschuldig en kan ook eigenlijk geen kwaad. Mensen storen zich er vaak aan op cosmetisch gebied. De huidafwijking zal het gehele leven blijven bestaan met periodes van rust en verergeringen die elkaar afwisselen. Keratosis pilaris gaat dus vrijwel nooit vanzelf over. 

Lees meer »

Rosacea

Rosacea is een ontstekings reactie van de huid. Dit uit zichzelf door roodheid, bultjes, puistjes en verwijde haarvaatjes.  Het is familie van Acne maar zeker niet hetzelfde. De huid met rosacea is vaak heel gevoelig en droog. 

Lees meer »

Eczeem

Eczeem is een huid aandoening waar veel mensen last van hebben. Ongeveer 2,1 miljoen personen in 2019.  Waaronder ik zelf! Ik heb heel mijn leven al last van Atopisch eczeem, gelukkig is dit nu door het juiste product gebruik zo goed als verdwenen. Atopisch eczeem wordt ook wel Constitutioneel eczeem genoemd. Je kunt het herkennen aan een rode huid, jeuk, droogte en schilferingen, en verdikkingen van de huid op de plaats van het eczeem. Het bevindt zich vaak in plooien van het lichaam zoals de knie holtes of de binnenkant van de elle bogen.  

Lees meer »

Acne

Acne komt bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar voor. Na de tienerjaren neemt het aantal mensen met acne sterk af naar ongeveer 3% van de mannen en 12% van de vrouwen. Er zijn verschillende vormen van Acne maar 2 voorkomende zijn: Acne Vulgaris en  Acne Conglobata.

Lees meer »