• 100% natuurlijke huidverbetering
  • Award winnende producten
  • ANBOS geregistreerd

Acne komt bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar voor. Na de tienerjaren neemt het aantal mensen met acne sterk af naar ongeveer 3% van de mannen en 12% van de vrouwen. Er zijn verschillende vormen van Acne maar 2 voorkomende zijn: Acne Vulgaris en  Acne Conglobata.

Vulgaris zijn de welbekende jeugd puistjes door hormoon veranderingen.  Acne conglobata is een zwaardere vorm van acne, die vooral bij mannen voorkomt. Wanneer acne niet behandeld wordt, ontstaat bij een klein deel van de mensen acne conglobata. Hierbij zijn de puisten en mee-eters onderhuids met elkaar verbonden wat resulteert in grote onderhuidse ontstekingen die vaak littekens achterlaten. 

Acne
acne

Acne vulgaris

Acne Conglobata

Hoe ontstaat Acne

Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit door een schommeling van hormonen in het lichaam. De talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug groeien en worden groter waardoor ze meer en dikkere talg gaan produceren. Een andere factor kan zijn dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die het talg van de talgklier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan dus door een verdikte of te droge hoornlaag niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters. 

Ook bevatten de talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie: Propionibacterium acnes (p.acnes). Deze bacterie kan ervoor zorgen dat de wand van de talgklier beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

 

Tips bij Acne

  • In de webshop kunt u alle producten vinden die u helpen bij het ondersteunen van uw Acne.
  • Een schoonheidsspecialiste kan je helpen bij het kiezen van een behandeling. Bespreek de verschillende mogelijkheden om zo tot een behandeling te komen die past bij jouw huid en leefstijl.
  • Bepaalde geneesmiddelen kunnen acne verergeren. Neem contact op met je huisarts als je vermoedt dat dit bij jou het geval is. Misschien is er een ander alternatief voor die geneesmiddelen.
  • Het is belangrijk om de puistjes niet zelf uit te knijpen en niet aan de acne te krabben. Dit kan leiden tot verergering van de ontstekingen en tot littekenvorming.
  • Vaak wordt gedacht dat de zon en/of de zonnebank helpt bij het verminderen van de acne. Op korte termijn zal de acne minder opvallen door het bruin worden van je huid. Op lange termijn kan het juist de acne verergeren, dit komt doordat de huid dikker wordt door de uv straling en de talgproductie toeneemt.
  • Vermijd stoffen die de talgklier kunnen verstoppen, zoals cosmetica. Als je wel make-up wilt gebruiken, gebruik dan zo weinig mogelijk en kies voor make-up op waterbasis. Verwijder voor het slapen altijd de make-up met een reiniging die is aangeraden door de specialist.
  • Druk en wrijving kunnen acne verergeren, bijvoorbeeld door een bandje van een helm onder je kin of door de rand van een petje op je voorhoofd. Probeer druk en wrijven zo veel mogelijk te vermijden.
  • Na een het sporten is het belangrijk om altijd je gezicht en lichaam te reinigen. Zweet kan namelijk in combinatie met kleding en wrijving de acne verergeren.
  • Stop niet met het reinigen/behandelen van je huid wanneer de acne verminderd is. Wanneer je stopt kan de Acne namelijk weer terugkomen.
  • Wanneer de acne je gevoel en dagelijks functioneren negatief beïnvloedt, en je moeite hebt om met de Acne om te gaan, dan kun je via de huisarts psychologische hulp zoeken.

Bron: Huidfonds.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.