Eczeem is een huid aandoening waar veel mensen last van hebben. Ongeveer 2,1 miljoen personen in 2019.  Waaronder ik zelf! Ik heb heel mijn leven al last van Atopisch eczeem, gelukkig is dit nu door het juiste product gebruik zo goed als verdwenen. Atopisch eczeem wordt ook wel Constitutioneel eczeem genoemd. Je kunt het herkennen aan een rode huid, jeuk, droogte en schilferingen, en verdikkingen van de huid op de plaats van het eczeem. Het bevindt zich vaak in plooien van het lichaam zoals de knie holtes of de binnenkant van de elle bogen.  

Oorzaken

Een echte oorzaak van Atopisch eczeem is nog niet bekend. Wel lijkt het vaak een combinatie van factoren te zijn die het eczeem veroorzaken.  Door de erfelijke aanleg is er soms sprake van een verstoorde barrièrefunctie (bescherming) van de huid. Hierdoor houdt de huid geen vocht vast en ontstaat een droge huid. Ook is er soms te weinig Hydrocortison (cortisol)  aanwezig in de huid. Dit is een hormoon wat van nature wordt aangemaakt in het bijnierschors van het lichaam. En wordt ook wel een corticosteroïde genoemd. Het hormoon heeft een grote rol bij het afweer ( immuunsysteem) van ons lichaam. Wanneer dit te weinig aanwezig is in de huid kan soms ook Atopisch eczeem ontstaan. 

 

Tips 

- In de webshop vindt je producten die geschikt zijn voor de Eczeemhuid. Ook mij hebben deze producten enorm geholpen.

- Zeewater of dode zeezout heeft een enorm helende werking op de huid. Dit bevorderd het herstel van eczeem. Floaten is ook een optie hiervoor. Let wel op, dit prikt wel op de huid.

-Probeer extra Omega 3 in te nemen. Dit is een ontstekingsremmend vetzuur en ondersteunt hierdoor het helen van de huid. De "Un" condition oil bevat enorm veel van dit verzuur. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.